Hållfasthetsanalys

FEMdesigner ger dig möjlighet att enkelt belasta din modell med givna krafter och se hur den beter sig vad gäller spänningar och deformationer etc. Det finns två versioner av FEMdesigner, AD och Hex, där Hex är den fristående versionen som passar alla cadsystem. Tillsammans med Alibre Design får du med FEMdesigner AD ett komplett FEA-system som ger dig möjlighet att enkelt skapa digitala prototyper och på så sätt spara in på både material och tid.

Har ni idag en del cadmodeller färdiga,  så finns det egentligen inget skäl till att inte testa dessa direkt i datorn. Ofta så utsätts mekaniska delar för en känd belastning och med hjälp av FEMdesigner, så kanske ni upptäcker problemet redan på modelleringsstadiet - långt innan någon prototyp har tillverkats!

Programmet är helt integrerat i Alibre Design, vilket gör det väldigt enkelt att använda och ger en flexibel hantering av olika konstruktionsfall.

Här kan du ladda hem senaste versionen av FEMdesigner AD
Tänk på att du måste ladda hem TVÅ programvaror till FEMdesigner AD om du använder 64-bitars Windows.

FEMdesigner har funnits på marknaden sedan tidigt 90-tal och har utvecklats kontinuerligt sedan dess. Budskapet har varit tydligt, FEM till alla och till så lågt pris som möjligt!