Alibre Design gör det enkelt att skapa

Alibre Design Expert - komplett 3D CAD för mekanisk konstruktion

Ett komplett cadsystem som utmärker sig genom att vara väldigt lätt att lära sig men ändå kraftfull nog för att klara de flesta uppdrag. Söker du ett prisvärt alternativ till något av marknadens dyra och krångliga system då har du kommit rätt. 
 

Skapa 3D-modeller

Få ut dina idéer till prototyper snabbt. Alibre Design erbjuder en stor mängd verktyg för modellering av parter och sammanställningar för snabbt skapande av exakta modeller. "Bottom-up" och "Top-Down"-modellering låter dig arbeta snabbt och flexibelt. Allt modelländringar uppdateras direkt vilket ger total kontroll över modellen. Du väljer själv om du vill jobba med parametriska modeller eller direktmodellering.

Plåtmodellering

Om du har behov av att skapa plåtmodeller erbjuder Alibre Design Expert på avancerade verktyg som underlättar ditt arbete. Plåtflänsar, stängda hörn, komplexa övergångar och flera andra verktyg ger dig plåtar som snabbt kan bredas ut för snabba resultat.

De mer avancerade verktygen ger dig möjlighet att konvertera solidmodeller eller importerade parter som sedan går att breda ut. Dessa verktyg ändrar fundementalt arbetsflödet vilket ger oöverträffad hastighet i utvecklingsarbetet.

Produktionsritningar

Omvandla vilken som helst av dina 3D-modeller till en 2D-ritning med ett knapptryck. Fullständiga ritningsverktyg gör ditt arbete enkelt och ger dig precis det resultat du är ute efter.

Uppdaterar du 3D-modellen uppdateras också alla associerade ritningar, inklusive noter, vyer, snitt, detaljvyer mm. Du kan också närhelst du vill exportera ritningen till DWG så också de med 2D-CAD kan öppna dina ritningar. Naturligtvis kan du också öppna DWG-ritningar direkt i Alibre Design.

Rendering

För att kunna presentera en modell på ett realistiskt sätt i sin marknadsföring krävs en bra renderingsmodul. Till Alibre Design Expert får du Keyshot, en fantastisk programvara som med några knapptryck förvandlar din cadmodell till en fotografisk bild med material och ljussättning i toppklass.

Keyshot jobbar i realtid så det är väldigt enkelt att kontrollera förändringar på modellen innan en bild renderas till disk. Det är helt enkelt en fantastisk programvara som tar dina modeller till nästa nivå!
 

Import/Export

Alibre Design Expert gör det enkelt att öppna filer från andra cadsystem. Utöver de standardformat som också finns i Alibre Design Professional kan du direkt öppna filer från Solidworks, Catia,  Autodesk Inventor, Pro/E, Creo, Solid Edge och Parasolid. Du slipper fråga efter STEP-filer och ni blir av med en felkälla då endast en konvertering måste göras.

Du kan också öppna eller spara i mängder av olika neutralformat, såsom STEP, STL, Rhino, IGES och SAT. Efter importer omvandlas filen till en Alibre Design-modell och du kan jobba vidare med filen.

2 200 kr

Alibre Design har sålts av Emcad på den svenska marknaden sedan 2002. Sedan 2003 har vi översatt det till svenska vilket också blev det första språket utöver engelska. Över 1000 företag i Sverige använder idag programmet och flera av dessa har använt det sedan starten! Mellan 2012 och maj 2017 hette programvaran Geomagic Design.