Om Emcad

Emcad har sedan 2002 distribuerat programserien Alibre Design i Sverige och Norge och är med detta den återförsäljare i världen som funnits allra längst. Emcad har sedan starten varit delaktiga i utvecklingen av programvaran och även ansvarat för översättningen till svenska. Faktum är att det var vi som fick Alibre att satsa på flera språk, något som ytterst få cadleverantörer idag gör. Utöver detta finns också flera olika programvaror för att bredda verktygslådan för konstruktören - allt från hållfasthetsanalys till fotorealistiska bilder.

Bakgrund
Erfarenhet sedan 1991 av solidmodellering och med mer än 30 års professionell IT-erfarenhet, ges kunderna en komplett lösning i området automation och modellhantering.

Utbildning
Erfarenhet av utbildning av användare sedan 1995. Har utbildat i kontorsprogram, processindustriapplikationer samt konstruktionsprogram som SolidWorks, ZW3D och Alibre Design.

Konsultation
Vi kan hjälpa till med jobb som modellering, rendering av bilder, framställning av animeringar och industrianpassad webbdesign. Vi förmedlar också kontakter mellan företag om ni vill ha hjälp med detta!

Prismedvetenhet
Som de flesta andra återförsäljare av Alibre Design har vi direktled till Alibre Design. Det finns inga distributörer och alla följer de prislistor som satts upp av Alibre. Dessa korta led effektiviserar arbetet och vi kan därför hålla låga priser.

På plats
Vi har arbetat på traditionellt sätt med kontor och utbildningslokaler sedan starten men har sedan 2020 gått över till helt virtuella miljöer som Zoom eller Teamviewer. Det finns ingen besöksadress och kommunikation sker främst via epost och distansarbete. Naturligtvis hjälper vi till på plats vid behov.

Dataskyddslagen
Alla våra kunder skyddas av GDPR och kan alltid begära utdrag på vilka uppgifter vi har lagrat. Det nyhetsbrev som skickas ut kan närhelst sägas upp direkt från utskicket.

Läs mer om vår GDPR-policy här

Affärsidé

Marknadsföra professionella cadsystem till marknadens bästa priser.

Värdegrund

Korta led - låga priser.
Tekniker, inte säljare.

Våra kunder

Emcad har idag över 1000 kunder inom flera olika branscher och med olika krav och visioner. Allt från uppfinnare till produktionstekniker samt också arkitekter och designers använder idag någon av våra programvaror.

Postadress:
Gransångargatan 57, 724 71, Västerås
Telefon:
021-307170 (begränsad telefontid, använd helst e-post eller formulär)
Epost:
info@emcad.se