Simlab VR Studio

Har du någonsin funderat på att ta dina 3D-modeller till den virtuella världen? Ställa upp en presentation där kunden kan vandra runt och prova olika konfigurationer, öppna lådor, styra robotar eller bara beundra din design?

Detta är den renodlade applikationen för dig som fokuserar på VR och vill skapa en så bra upplevelse som möjligt för användaren. Det finns mängder av funktioner och du kan skapa interaktiva, virtuella världar av vilken modell du vill.

Simlab VR Studio finns till både Windows och Mac OS. Licensen betalas normalt årligen men även möjlighet till permanent licens finns.

Vad behövs?

För att skapa och sedan betrakta din virtuella modell finns flera olika alternativ men vi kommer här mest fokusera på cadsystemet Alibre Design, Simlab Composer och hårdvaran Meta Quest 2 då denna är helt fristående och behöver ingen extern dator för att fungera.
 

Vad kan man göra?

Möjligheterna är egentligen oändliga. Vad du än skapar i ditt cadsystem kan du sedan använda dig av i den virtuella världen, oavsett om det är en tavla du vill hänga på väggen i ditt virtuella hus eller en hel fabrik du vill gå runt i för att inspektera rördragningar. Kan du skapa det i 3D kan du också använda det i din virtuella miljö.