zw3d är nästa generations cadsystem

ZW3D - för dig med behov av ytmodellering

Letar du efter ett riktigt kraftfullt system med en inte lika kraftig prislapp så har du kommit rätt. ZW3D utmanar de allra dyraste systemem i funktionalitet men ger mycket mer för pengarna. Med ZW3D får du 3D CAD med allt du kan behöva - part, ytmodellering, sammanställning och produktionsritningar. Programmet har en specialutvecklad modelleringskärna som jobbar med hybridmodellering vilket ger väldigt stora möjligheter att få till den modell du vill.

Väljer du ZW3D Professional får du med en komplett uppsättning verktyg för att ta fram kompletta verktyg för formsprutning. Behöver du ett komplett CAD/CAM-system så väljer du ZW3D Premium.

ZW3D, ett komplett cadsystem

  • Parametrisk modellering
  • Friformsmodellering
  • Ytmodellering
  • Produktionsritningar
  • Import av bland annat Solidworks, Catia, NX och Autodesk Inventor.
Hybridmodellering gör det enkelt

Parter
ZW3D är en av marknadens mest kraftfulla programvaror för 3D-modellering. Med sin tekniskt ledande geometrimotor (Overdrive KernelTM) är det enkelt att skapa allt från enkla kubiska former till avancerade, organiska, objekt som normalt kräver specialiserad programvara. Det går att jobba skissbaserat, geometribaserat eller i en kombination. För dig som användare ska det inte göra skillnad om cadprogrammet jobbar med solider eller ytor, för dig ska det bara fungera.

Sammanställningar
Oavsett om du jobbar med små sammanställningar eller större konstruktioner så hanteras detta lika enkelt av ZW3D. Kvalificerade verktyg ger dig de möjligheter du kan förvänta dig av ett modernt cadsystem. Det är naturligtvis också möjligt att importera sammanställningar från andra cadsystem och behålla strukturen i modellen intakt.

Kompletta produktionsritningar

Ritningar
Naturligtvis är det lika enkelt att ta fram produktionsritningar som hos andra system och nivån på anpassningar är väldigt hög. Automatiska posballonger, kaplistor och håltabeller är bara några av de tidsbesparande funktioner som du får med ZW3D. Det går också att öppna DWG- och DXF-ritningar för att sedan jobba vidare med dessa eller använda som underlag till 3D-modell.

Punktmoln och reparation
I Standardversionen ges möjlighet att hantera punktmoln och modellera direkt på importerade modeller. Utöver detta finns mängder av verktyg som gör det enkelt att reparera felaktigheter på modeller.

Gjutformar (Professional och Premium)
Förutom alla de verktyg som behövs för att förbereda modellen för formsprutning finns det också en databas för själva formframställningen inkluderad. Här finns formar från exempelvis Hasco, Mitumi och DME.

Filformat
Ett av de stora problemen för dagens konstruktörer är det omständliga och många gånger onödiga förfarandet med blandade filformat. Vissa uppdragsgivare har Catia V5 medan andra sitter och konstruerar i Pro/E. Det kan naturligtvis bli både tidsödande och kostsamt att skaffa licenser av de programvaror som använts och det kanske är svårt att få filerna i neutralformat för vidare import i ditt eget cadsystem. ZW3D hanterar en stor mängd av dessa filtyper och kan också reparera om det blivit fel.

Som extra bonus är importen i vissa fall associativ (Catia V5, Creo, Nx, Solid Edge) vilket innebär att den importerade filen uppdateras om originalet förändras. Detta spar naturligtvis mycket tid.

​Kostnadseffektivt
Att priset är ovanligt lågt är en extra bonus! ZW3D finns i flera olika versioner, anpassade till olika behov - Lite, Standard och Premium. Vi kan lova att du får svårt att hitta ett lika kompetent 3D CAD någon annanstans till ett pris som är i närheten av det för ZW3D.
 

Fakta
ZW3D härstammar direkt från cadsystemet VX vilket var ett av de tidiga 3D CAD-systemen på marknaden. VX var framtaget särskilt med gjutformskonstruktion i åtanke och det krävdes därför att den kunde hantera komplexa ytor och solider, s.k. hybridmodellering. Inget på marknaden dög så man fick ta fram en  egen geometrikärna - Overdrive KernelTM - och den utvecklas än idag.