Molnet, bra eller dåligt?

En omstridd teknik med både för- och nackdelar är det s.k. "molnet" som kan utnyttjas på mängder av sätt, som backup, sociala medier och fjärrstyrning. Den senaste tiden har flera cadleverantörer börjat erbjuda tjänster i molnet och några har gått så långt att hela programmet körs i webbläsaren och allt kontrolleras av servrar hos leverantören.

Hur ska man se på tekniken? Har det gått för långt? Vad händer när nätet ligger nere eller leverantören går i konkurs? Det finns mycket att tänka på och personligen ser jag hellre att tekniken används till att dela resurser (tänk vad snabbt ett cadsystem skulle bli om det fick hjälp av tusentals servrar/klienter i molnet!) men där själva arbetet sker lokalt och filerna övervakas på traditionellt sätt. Vad tänker du som användare?

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

  • Irena Lauterbach » Alibre CAM is no more...:  ”Hej, det var länge sedan jag hörde något från dig! Vilka nya produkter kommer du..”

  • Bengt Lindell » Alibre Atom3D är här!:  ”skulle vilja testa alibre atom men kan ej få tillgång till det går det att lösa ..”

Arkiv

Länkar

-

Etiketter

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Irena Lauterbach » Alibre CAM is no more...:  ”Hej, det var länge sedan jag hörde något från dig! Vilka nya produkter kommer du..”

  • Bengt Lindell » Alibre Atom3D är här!:  ”skulle vilja testa alibre atom men kan ej få tillgång till det går det att lösa ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln