Det stora landet i öst

Nyligen tillbaka från återförsäljarträffen i Guangzhou, Kina, så har vidderna breddats ytterligare. Sverige känns inte så stort och det är något enklare att förstå varför 90% av alla konsumentprodukter i världen produceras i Kina. Infrastrukturen finns där och personalomkostnaderna är bara en bråkdel av vad de är i Europa.

I ljuset av detta är det också enklare att förstå hur en så komplex och kompetent produkt som ZW3D till stora delar utvecklas i Kina. Den största delen av de tekniska modulerna utvecklas fortfarande i Florida, USA, men programvaran sätts ihop i Kina och all teknisk support och marknadsföring sköts därifrån så på så sätt är ZW3D en kinesisk produkt. 2016 är också det första året som ZW3D gått med vinst, som en del av företaget ZWSoft som också utvecklar 2D-programvaran ZWCAD (som gått med vinst sedan starten 1999).

ZWSoft går alltså en ljus framtid till mötes och vi får nog räkna med att det i framtiden kommer fler programvaror från Kina som konkurrerar med de etablerade på marknaden. Vass teknologi och lägre priser kommer sätta nya regler och precis som Alibre Design en gång i tiden ändrade tankemönstren hos inköpare så kommer de asiatiska programvarorna göra detsamma.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Irena Lauterbach » Alibre CAM is no more...:  ”Hej, det var länge sedan jag hörde något från dig! Vilka nya produkter kommer du..”

  • Bengt Lindell » Alibre Atom3D är här!:  ”skulle vilja testa alibre atom men kan ej få tillgång till det går det att lösa ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln